15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Morön BK - Ohtana/Aapua FF

På Skogsvallen i Morön vinner OAFF med 2-1 (1-0) mot Morön.
Morön inleder i ett oerhört högt tempo där OA blir helt tillbakatryckta första kvarten, bästa Moröläget är en frispark som Felle dock räddar. Efter anstormningen börjar OAFF äta sig in i matchen även om Morön fortsatt är det spelförande laget. I den 37:e minuten får OA sin första och enda hörna, där Joel Hiltunen når en framstormande Anders Palo som med kraft nickar in bollen till 1-0. Slutdelen av halvleken är jämnare och vi går till paus med 1-0.

Andra halvlek jagar Morön en kvittering men har svårt att skapa dom riktigt vassa chanserna. I den 79:e minuten tror alla att kvitteringen är ett faktum men på närskottet gör Felle en otrolig reflexräddning. I den 82:a minuten kommer OA i ett anfall på högerkanten där Liam Alldéns inspel når Petri Ritatörmä som med en halv bicycletas får på ett hårt skott där bollen studsar i marken och borrar sig tätt intill målvakten vänstra stolpe till 2-0. Sista tio satsar vi på att hålla tätt men lyckas inte helt då reduceringen till 1-2 nickas in i den 92:a minuten. Efter 96 minuters spel blåser domaren av matchen.

Sett till hela matchen gör OAFF en riktig kämpamatch mot ett Morön som rullade boll och vi fick springa oerhört mycket för att täcka och krympa ytor. I ett otroligt bra försvar gör Felle en matchavgörande räddning och säker i övrigt också. I det bombsäkra uteförsvaret gjorde alla en helt fantastisk insats där extraplusset går till Anders Palo och Petteri Pellikka. På mittfältet fick vi kämpa stenhårt och vi fick alltmer grepp om matchen ju längre matchen led. Extraplusset går till Johan Svanlöv. Offensivt hade vi inte mer än 2-3 målchanser där plusset går till Joel Hiltunen. Fint inhopp av Petri Ritatörmä där hans 2-0 mål blev matchvinnande. I Morön går plusen till försvararen Oscar Larsson, mittfältaren Lukas Renström samt forwarden Radislaw Erlich. Bra domarinsats av Sara Wiinikka
Hörnor: 8-1, Gula kort: 3-4, Röda kort: 2-0

Laget: Felle - Liam, Petteri Pellikka, Palo, Kotten - John (ut 84), Svanlöv, Mäki, Joel H - Johannes P (ut 70), Adam (ut 91)
Ers: Petri Ritatörmä (in 70), Jocke Juntti (in 84), Johannes Pääjärvi (in 91)